Lyckat appellmöte på Soltorget: USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!

Solen sken över Soltorget där mäktiga banderoller förde ut budskapet, som ingen kunde undgå – på engelska med tanke på strömmen av utländska turister, också från USA. Och våra trubadurer livade upp stämningen med tonerna av Guantanameran. Många blev mer mottagliga för våra flygblad, så med musik och lite dans fick vi under en timme ut nästan 400 tilltalande och tydliga flygblad med information om USAs utsvältningsblockader mot Kubas och Venezuelas folk.

Så fick vi ut budskapet om hur supermakten och självutsedda Världspolisen USA skrämmer bort de företag runt om i världen som vill sälja livsmedel och läkemedel med mera och frakta till Kuba. De som ändå vågar bryta blockaderna bestraffas med skyhöga miljon- och miljard-”böter” till USA, eller blir helt enkelt bli stoppade ute på havet, så att de inte kan angöra hamn med sin last. Arrangörerna Svensk-Kubanska Föreningen, Venezuelanätverket, Folket i bild Kulturfront återkommer med detta budskap på Soltorget en gång i månaden, så hör av er om ni vill vara med.

Eva Björklund 2019-08-24