“USA kan vara i färd med att skicka sin flotta mot Venezuela” och hotar allt öppnare landet!

Tegucigalpa / 2020-04-01 / “USA kan vara i färd med att skicka sin flotta mot Venezuela”! Det är rubriken på den välinformerade colombianska dagstidningen El Tiempo, varifrån den förre president Juan Manuel Santos´ familj kommer, grundaren av Imperiet El Tiempo.

Påståendet kommer samtidigt som USA och ett 20-tal sydamerikanska stater står i stånd att inleda en stor flottmanöver med ”kampen mot narkotikahandeln” som tema.

Men El Tiempo, med direktkanaler till USA-ambassaden i Bogota, en av världens största USA-ambassader menar att temat för flottmanövern är en förevändning för att gå mot Venezuela och är en del i den psykologiska krigföringen mot den venezuelanska regeringen.

“USA är i färd med att skicka krigsfartyg mot Venezuela med kapacitet för strid”, skriver El Tiempo som citerar nyhetsbyrån AP.

Den enda dagstidningen med nationell täckning i Colombia skriver att krigsfartygen, som är en del av SOUTHCOM (United States Southern Command) ”skulle inledningsvis ha ett antinarkotikauppdrag beroende på den stora trafiken av narkotika som utgår från denna delen av Karibien i riktning mot USA (bara 8% passerar via Venezuela från Colombia, enligt FN-rapporter). Men flottmanövern sammanfaller med den ökande spänningen som uppstått med Nicolas Maduroregimen efter att Washington satte ett pris på hans huvud (15 miljoner USD) och anklagade honom för narkotikahandel inför en domstol i New York”, enligt El Tiempos tolkning av flottmanövern.

Provokationerna mot Venezuela har pågått permanent sedan Hugo Chavez vann presidentvalet i december 1998. Dessa resulterade i en statskupp i april 2002 som stöddes av USA och därefter har USA öppet gett ekonomiskt och politiskt stöd till en opposition som förlorat nästan alla val och som satt allt sitt hopp till en USA-intervention av Venezuela.

Men denna äventyrspolitik har stött på patrull inom den egna oppositionen som nu är splittrad och där en demokratisk falang inser att en intervention av USA och deras allierade skulle innebära en humanitär katastrof i Venezuela eller, som han sa Juan Manuel Santos som varnade Trump för detta scenario; ”ETT ANDRA VIETNAM, för Maduro har 100.000 AK-beväpnade milismän”!

Santos är förvisso kanske ingen expert på matematik, även om den politiska slutsatsen är korrekt. Den riktiga siffran är i stället än värre för Trump och Pentagon; I Venezuela har en irreguljär armé på fyra (4) miljoner milismän skapats för att försvara landet, författningen och folket!

Venezuelanska kvinnliga armésoldater

I morgon torsdag, klockan 09.00 har Venezuelas riksåklagare kallat parlamentsledamoten Juan Guaidó, som Trump anser är “Venezuelas legitime president” till ett första förhör. Motivet är att en av Guaidós närmaste, en deserterad venezuelansk generalmajor, bosatt i den karibiska colombianska kuststaden Barranquilla sedan två år till den colombianska radiostationen W Radio uppgav att Juan Guaidó var ansvarig för en enorm vapenarsenal som skulle användas för att invadera Venezuela från colombianskt territorium.

Enligt Cliver Alcala hade Guaidó och en agent från en av USA:s agenturer (förmodligen DEA eller CIA) undertecknat kontraktet om vapnen som finansierades med de av Trump stulna venezuelanska tillgångarna i USA. Vapenarsenalen beslagtogs dock av polisen på vägen till ett av de sex militära träningsläger som Juan Guaidós deserterade militärer förfogar över i Colombia. Enligt Alcala var målet att en militär kommandostyrka skulle mörda president Maduro och inleda en väpnad kamp i Venezuela.

”I Venezuela existerar det varken en narkodiktatur eller en Castrodiktatur. I Venezuela finns det MYCKET OLJA och det är vad den simple gringon vill stjäla. Så enklet är det”

De colombianska myndigheterna hade informerats om vapenarsenalen av Alcala bara två timmar efter att arsenalen hade beslagtagits på vägen mot den venezuelanska gränsen där träningslägren är belägna. Men varken de eller de militära underrättelsetjänsten gjorde något, varken för att gripa eller förhöra den f.d. venezuelanske generalmajoren. Det var först när han talade ut i radiostationen W Radio som en USA-agent, mitt under intervjun, ringde upp och avbröt Alcala som därefter avslutade intervjun.

24 timmar senare flögs han till USA utan att ens de vederbörliga rättsinstanserna i Colombia hade fått ta ställning till frågan om deportering eller ej. Det bekräftar VEM SOM VERKLIGEN BESLUTAR I COLOMBIA!

”USA har från början av krisen i Venezuela sagt, att om regimen arresterar Guaidó betyder det att man går över `den röda linjen´”, upplyser El Tiempo sina läsare.

Om detta betyder att USA invaderar Venezuela militärt är fortfarande oklart. Men budskapet kan ingen missta sig på, trots att både flottmanövern som hotet kommer mitt i den moderna världshistoriens värsta pandemikris.


Av Dick Emanuelsson

https://www.eltiempo.com/mundo/eeuu-y-canada/ee-uu-planea-enviar-barcos-de-la-armada-a-venezuela-479828