Kampen mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning 23 oktoberTorsdag 23 oktober är det dags för del 4 av 7 i höstens seminarieserie Kvinnornas kamp för fred:

Vi fortsätter med att Maj Britt Theorin, tidigare FN-ambassadör och riksdagsledamot (S), berättar om hur det under 1950- och 60-talen i Sverige diskuterades svenska kärnvapen. Det handlar bland annat om Alva Myrdal och Inga Thorsson som arbetade inom det politiska systemet mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning. De representerade Sverige i nedrustningsförhandlingarna i Génève.
Utifrån sina erfarenheter skrev Alva Myrdal ”Spelet om nedrustning”. Inga Thorsson gjorde en utredning som presenterades i betänkandet ”Med sikte på nedrustning – Omställning från militär till civil produktion i Sverige”.

Beskowsalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.
Kl 18:00-20:00, Fri entré.

Klicka här för mer information om hela seminarieserien.

Seminarierna sänds live på: https://www.abflive.vivius.se/videos och du kan även se dem i efterhand på webbsidan: www.abfplay.se.

Arrangeras av Kvinnor för fred, Sveriges Fredsråd och ABF Stockholm.