You are here: Home - HEADLINE - Kampen mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning 23 oktober

Kampen mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning 23 oktober

Posted by on October 17th, 2014 with Comments Off on Kampen mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning 23 oktoberTorsdag 23 oktober är det dags för del 4 av 7 i höstens seminarieserie Kvinnornas kamp för fred:

Vi fortsätter med att Maj Britt Theorin, tidigare FN-ambassadör och riksdagsledamot (S), berättar om hur det under 1950- och 60-talen i Sverige diskuterades svenska kärnvapen. Det handlar bland annat om Alva Myrdal och Inga Thorsson som arbetade inom det politiska systemet mot svenska kärnvapen och för internationell nedrustning. De representerade Sverige i nedrustningsförhandlingarna i Génève.
Utifrån sina erfarenheter skrev Alva Myrdal ”Spelet om nedrustning”. Inga Thorsson gjorde en utredning som presenterades i betänkandet ”Med sikte på nedrustning – Omställning från militär till civil produktion i Sverige”.

Beskowsalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.
Kl 18:00-20:00, Fri entré.

Klicka här för mer information om hela seminarieserien.

Seminarierna sänds live på: https://www.abflive.vivius.se/videos och du kan även se dem i efterhand på webbsidan: www.abfplay.se.

Arrangeras av Kvinnor för fred, Sveriges Fredsråd och ABF Stockholm.

Comments are closed.

Warning: Use of undefined constant rightbar - assumed 'rightbar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/4/e/frednu.se/httpd.www/wp-content/themes/method/sidebar.php on line 2