You are here: Home - HEADLINE - Ofog och KFF: Vi stoppade krigsövningen!

Ofog och KFF: Vi stoppade krigsövningen!

Posted by on June 3rd, 2015 with Comments Off on Ofog och KFF: Vi stoppade krigsövningen!

Ofog och Kvinnor för fred genomförde en die-in på militärflygplatsen F21 utanför Luleå den 2 juni. Foto: Ofog

På Ofogs hemsida skriver Kristina den 2 juni:

Vi gjorde det! En stund vid lunchtid idag stoppade vi den pågående krigsövningen Arctic challenge exercise som nu pågår på F21 i Luleå. Tio aktivister från grupperna Kvinnor för fred och Ofog tog sig in på området och lyckades genomföra en die-in på landningsbanan! På väg mot stängslet och väl på andra sidan sjöng vi fredssånger ‘aldrig aldrig aldrig ger vi upp’. I lugn och ro promenerade vi och korsade landningsbanan inne på F21. En fantastisk känsla att kunna vara tillsammans med erfarana fredskämpar som bokstavligt talat aldrig gett upp eftersom de varit aktiva i fredsrörelsen sedan början av 70-talet -insprirerande och viktiga erfarenheter att få ta del av. Väldigt fint att få chansen att jobba tillsammans generationsöverskridande och mellan olika fredsgrupper. Tack för det. Kampen fortsätter. Vi ger aldrig upp. Ses snart igen!

Läs mer på Ofogs hemsida

 

Ofog och Kvinnor för fred genomförde en die-in på militärflygplatsen F21 utanför Luleå den 2 juni. Foto: Ofog

Comments are closed.

Warning: Use of undefined constant rightbar - assumed 'rightbar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/4/e/frednu.se/httpd.www/wp-content/themes/method/sidebar.php on line 2