Krigsindustrins & Storfinansens president, del 3

Utrikespolitiska rådet
Joe Biden är medlem i det inflytelserika ”Utrikespolitiska rådet ”, en globalistisk institution som historiskt finansierats av Rockefeller-dynastin och av Storbritannien. Det grundades i USA 1921 med en motsvarighet i London Royal Institute of International Affairs.
Bidens historiska förbindelser med bank & företagssektorn är långt ifrån avtagande. De stora Wall Street-bankerna gav de största bidragen till hans kampanj. Och för sitt första anförande som president valde han Chase Center i Delaware, som ägs av JP Morgan Chase, den historiska Rockefeller-dynastins flaggskepp.
Bidens utnämning av Janet Yellen till utrikesminister, skedde under detta första tal på Chase Center. Den visar hans starka allians med det finansiella etablissemanget. Janet Yellen var mellan 2014 och 2018 ordförande för USAs centralbank, den privata centralbank som ansvarar för att ge ut US$, en ställning som alltid reserverats för huvudbankernas högt betrodda specialister. På Federal Reserve hakade han på föregångaren, Ben Bernankes uppfattning att ”monetära stimuli” räddat de stora bankernas redovisningssaldo efter krisen 2008. Det skedde på bekostnad av folk i allmänhet, som inte kunde betala skulder och inteckningar och förlorade sina fastigheter.

Doktorsexamen i ekonomi från det inflytelserika Yale University
Efter att sin tid i Fed var Yellen medlem i en av den globalistiska elitens tankesmedja Brookings Institution. I ledningen sitter chefer för Goldman Sachs bank, som t ex Suzanne Johnson, Abby Cohen och Nicole Ross, alla Bilderbergmedlemmar liksom Deutsche Banks VD Paul Achleitner, Lazard Banks styrelseordförande Kenneth Jacobs och David Rubinstein från The Carlyle Group, bland andra. Vem finansierar Brookings Institution? Rockefeller Foundation, Bill och Melinda Gates Foundation, Ford Foundation, Open Society Foundations och andra mindre kända globalistiska enheter.

Bidens affärer i Latinamerika
Familjen Biden vet också hur det går att göra affärer med Latinamerika. Joes bror James Biden samarbetade i Argentina med José Luis Manzano och ”hjälpte” honom att omförhandla företagsskulder, efter ett försök 2015 att tillverka LED-ampor i Argentina . Det var ännu en Bidenson, Hunter Biden som med Manzano skapade Hunter Bidens investeringsfond med Rosemont Seneca, och Devon Archer i ledningen. Några av Bidenklanens assistenter påstods vara inblandade i bedrägeri och flera miljoner i mutor till domare (där James Biden och hans medarbetare Timothy Balducci påstods vara inblandade). James äger också en hedgefond ”Paradigm Global Advisors” som tjänade pengar på att erbjuda sitt inflytande till stöd för innehavare av argentinska statsskulder, som investeringsfonden Gramercy. En annan länk i Argentina är den tidigare Buenos Aires-tjänstemannen under María Eugenia Vidals regering, Gabriel Sánchez Zinny, som under de senaste femton åren upprätthöll en personlig relation med Hunter Biden, som kom till hans bröllop i Argentina. Ett annat förhållande med Latinamerika går via förbindelsen med påven Franciskus, som inte gillade Trump men personligen kom till den nya presidenten Bidens stöd när han förlorade sin son Beau, 2016.

En framtid med nya krig?
Bidens förhållande till det Militärindustriella komplexet är inte förflutet. Raka motsatsen. Enligt journalisten Sarah Lazare: ”en tredjedel av medlemmarna i den demokratiska kandidaten Joe Bidens övergångsteam är kopplade till det militärindustriella komplexet, främst från tre tankesmedjor – Centrat för strategiska och internationella studier (CSIS), Centrat för ”A New American Security ”(CNAS) och Rand Corporation – och fyra av världens största ledande vapentillverkare: General Dynamics, Raytheon, Northrop Grumman och Lockheed Martin”.

Utnämningen av Lloyd Austin till försvarsminister och chef för Pentagon visar att det Militärindustrikomplexet återvänder till världsscenen, redo att återställa den mark som gått förlorad under de senaste 4 åren, där inga nya krig startade (Trump skiljer sig från sina föregångare som den ende som inte startat krig).
Austin ingick i styrelsen för företag som Raytheon Technologies, Nucor eller Tenet Healthcare, några av världens viktigaste vapenindustrin. Raytheons största aktieägare är de finansiella megafonderna State Street, Vanguard Group och BlackRock, kopplade till Rothschild-dynastins brittiska filial. Austin var sista överbefälhavaren för ”Operation New Dawn” – invasionen av Irak – som var klar den 18 december 2011. Mellan den 31 januari 2011 och den 22 mars 2013 var denna USA- general, Förenta staternas väpnade styrkors 33: e biträdande stabschef, och sedan 12: e befälhavaren för USAs centralkommando (CENTCOM), den del av USA:s väpnade styrkor som täcker Mellanöstern, vilket stärker farhågorna att USAs nya militära utrikespolitiken kan ha kvar sitt fokus där.