Krigsindustrins & Storfinansens president, del 2

Irak
År 2003 stödde Biden resolutionen som ledde USA till att bomba och invadera Irak, som dödade över 1 miljon människor. ”Som ordförande för senatens utrikesrelationskommission valde han ut de 18 experterna som skulle analysera frågan. Alla han valde var för invasionen och stödde de falska påståendena om massförstörelsevapen och Al Qaidas närvaro i Irak. Biden borde förklara den roll han spelade i det katastrofala kriget, har Mark Weisbrot förklarat i The Guardian.

År 2002 hävdade president George W. Bush att Iraks president Saddam Hussein hade kemiska och biologiska vapen, utvecklade kärnvapen, stödde terrorism och hotade fred.
I oktober 2002 röstade senator Biden för en resolution som bemyndigade Bush att tillämpa ”alla relevanta resolutioner” från FN: s säkerhetsråd om Irak och vid behov använda militär makt mot Irak. I ett tal i senatens innan han röstade för resolutionen sa Biden att ”om resolutionen inte överväldigande stöds …. kommer troligen utsikterna för krig inte att förbättras.” Målet var att tvinga Irak att ”förstöra sina massförstörelsevapen”, sa Biden. Möjligheten fanns dock ”att Hussein ”felbedömer” USA:s resolution. I så fall kan deet bli nödvändigt för USA att använda militär makt, sa Biden. USA invaderade Irak den 20 mars 2003 och dödade 1 miljon. Inga massförstörelsevapen hittades.
I november 2006 föreslog Biden tillsammans med Leslie H. Gelb, emeritusordförande för Rådet för utrikesrelationer, en plan på att dela Irak i olika områden längs etniska linjer (shiiter, sunnier, kurder). ”Det första du ska göra är att upprätta tre självständiga regioner med en livskraftig centralregering i Bagdad”. De kurdiska, sunniska och shiitiska områdena skulle ha egen lagstiftning, regering och säkerhe och sköta försvaret av gränser, internationella relationer och oljeintäkter, ”förklarade Biden ,som medlem av senatens utrikeskommitté,
i en lista som publicerades i The New York Times

Libyen
Redan som Obamas vice president stödde Biden det militära anfallet på Libyen, som slutade med förstörelsen av landet och dess övergång till absolut kaos, och mord på den historiska libyska ledaren Muammar Kadaffi.
Som del av Nato-operationen tillhandahöll USA flygstöd i det överfall på Kadaffi resulterade i att landets tidigare härskare, Kadaffi mördades, och många civila dödsfall. USAs armé förbrukade flera miljarder US$ för att under flera månader stödja det libyska upproret mot Kadaffi. Denna ”färgrevolutions” USA-stödda ”rebellstyrkor” mördade honom i oktober.
Biden sa vid den tiden att i Libyen ”tillförde USA totalt 2 miljarder US$ och det kostade inte ett enda liv.”

Syrien
Västerländska underrättelsetjänster drog igång en ”färgrevolution” i Syrien med olika gruppers protester mot regeringen i början av 2011 och krav på att presidenten Bashar Al Assad skulle avlägsnas. Till dessa protester slöt sig av radikala islamistiska terroristgrupper, med hemliga relationer till brittiska MI6 och CIA. Sedan 2011 har USA krävt att Syriens president, Bashar al-Assad, ska avgå.
Det sas att Obama-Biden-regeringen angrep ”Islamiska staten” i Syrien 2015 och placerade trupper där för att bekämpa IS, men i praktiken var detta en fasad som dolde att vapen och finansiering på olika väger fördes till IS-islamiska staten. För detta ändamål ingick multinationella investeringsgruppen KKRs (Kohlberg Kravis Roberts) finansiella strukturer i Bilderberg-gruppen,
Obama-Biden-regeringen stödde den syriska oppositionen på olika sätt, inklusive utplacering av USA-styrkor ”för att bekämpa ISIS”, medan de faktiskt gjorde motsatsen.

Tillsammans bombade Biden och Obama Afghanistan, Libyen, Somalia, Pakistan, Jemen, Irak och Syrien. De främjade statskupper – ”mjuka” och ”hårda” – i Honduras och Paraguay, och destabiliserade Venezuela, Brasilien, Ecuador eller Bolivia; eller de utformade och uppmuntrade ”färgrupper” i Maghreb och Ukraina. Joe Biden sa i september 2020 att om han väljs kan han öka militärutgifterna, utöver Pentagons rekordbudget på 738 miljarder .Dick Cheney, republikanska partiets varmaste krigsivrare, vice president till Bush och överbefälhavare för Irak-kriget, kommer att vara Bidens utrikesrådgivare enligt hans tillgivna nätverk, CNN.

Läs del 3 här