USA hetsar till uppror i Kuba

Samtidigt som de drar åt svångremmen för kubanerna med sin kriminella utsvältningsblockad
Eva Björklund 2021-07-1

Obama la grunden, Klyftig: med ”Sociala Medier”, Internet, Facebook & Turism, Dubbeleggade vapen, för att öppna upp Kuba för USAs påverkan.

USAs plan, som de använt för att hetsa folk såväl i Latinamerika som i arabvärlden, att med USAs mediemakt i ryggen gå ut i våldsamma upplopp, och skapa förevändning för en väpnad ”humanitär intervention” väl beprövad i Latinamerika och arabvärlden. Och nu för att äntligen kunna bli av med denna irriterande och otämjbara ö i karibiska havet.
Vi som trodde/hoppades att Biden efter den ryslige Trump skulle återuppta Obamas intelligentare politik, med vissa öppningar i USAs utsvältningsblockad, viss handel och utbyte, misstog oss grundligen.

Med Obama kom en massinvasion av USA-turister, som levde livet i Kuba, hyrde rum hemma hos kubaner, befolkade gamla och nya restauranger och hotell, det blev jobb och pengar år kubanerna. Och jänkarna njöt av att köras runt i uppfräschade, öppna gamla ”amerikanare” på sightseeing i Havanna och Santiago.

Turistinvasionen från USA, samarbetet och handelsutbytet med USA retuscherade USAs skurkansikte, trots fortsatt ekonomisk och handelsblockad, dock med vissa viktiga öppningar. Kuba fick tillstånd och möjlighet att massivt installera Internet för några år sedan.
Och ganska snart också Facebook och andra s.k. ”sociala medier” som öppnar för masspåverkan. Twittrandet kom igång, till och med Kubas president skaffade sig en hashtag och höll daglig kontakt med sina följare.

Det drev som dragit igång mot Kuba de senaste dagarna kom inte överraskande. Nu i veckoslutet slog trollfabriker i USA och Spanien till och skapade internationell masshysteri mot Kuba. Över 1 500 konton deltog i operationen med hashtaggen #SOSCuba 10 och 11 juli.

Kampanjen hade startat 1 juli, med hundratusentals twittrar och många ”konstnärskonton”. Men det var först efter de USA-finansierade gruppernas första demonstration i Kuba, som blev kampanjen världsomspännande. Men posterna publicerades från USA!

Kubahatarna i Miami tror sig nu med ”sociala medier” kunna ge sig på Kuba på allvar. På nätet rekryterar Floridas Miamimaffia frivilliga för att invadera Kuba. De försöker hetsa till större och våldsammare demonstrationer i Kuba, med sikte på en US-militär insats ”till försvar för mänskliga rättigheter”.

Det första kontot som använde HT #SOSCuba, beskyllde Kuba för pandemioffren – som är betydligt färre i Kuba än i de flesta länder. Den lögnen uppfanns i Spanien. Över tusen twitter publicerades den 10 och 11 juli, med en automatisering av 5 twitter per sekund. !

Så beskriver den spanske analytikern Julián Macías Tovar kampanjens våldsamma utbredning på ett par dar. Han har erfarenhet efter att ha studerat den internationella hatkampanjen mot sandinistregeringen i Nicaragua 2018 för att störta regeringen där, vilket inte lyckats, och kampanjen mot Bolivia, som lyckades.
Detta visar USAs och den internationella högerns uppdaterade krigföring med medierna och nätet som vapen mot progressiva regeringar.

Och i söndags samlades kubaner som fått uppehållstillstånd i Sverige till en hatiskt upphetsad manifestation mot sitt hemland på Sergels torg, trappan från Drottninggatan. De kastade sig med hugg och slag över den Kubasolidariska promenad som passerade förbi längs Drottninggatan, och gudskelov räddades av de duktiga poliser som hade anat att de skulle ställa till med bråk.

Källor : Julián Macías Tovar, Dick Emanuelsson