Sveriges Fredsråd uttrycker sin solidaritet med det irakiska folket

Sveriges Fredsråd uttrycker sin solidaritet med det irakiska folket, som gick ut på gatorna för att protestera mot korruption, sekterism och maktmissbruk. Vi ställer oss bakom proteststormarnas krav på fred, frihet, demokrati och sekularisering.

De krav demonstranterna ställer är: ett oberoende rättsväsende, eliminering av korruption, att rättsstatsprincipen ska gälla, och jämlikhet. Det är värderingar som Sveriges Fredsråd delar med demonstranterna.

Fredsrådet hyllar det irakiska folkets massprotester och legitima krav, det vill säga rätten till fred, rättvisa och demokrati.

Kemal Görgü, ordf. Sveriges Fredsråd

 

Läs mer om protesterna här:

i tidningen Arbetaren: Protester skakar Irak

i tidningen Internationalen: Nuri al-Maliki kan ställas inför rätta efter irakiska protester