4 Juli

4 juli, USAs Självständighetsförklaring den 4 juli 1776 firas som Nationaldag.

Och vi i den antiimperialistiska rörelsen i Stockholm har sedan Vietnamkrigets dagar varje år använt 4 juli för att påminna om USAs brott mot sin denna självständighetsförklarings inledande ord: Alla människor föds lika. Alla har vissa oförytterliga rättigheter som rätten till liv, frihet och sökande efter lycka. Det är varje folks rätt att inrätta sin regering på det sätt som bäst passar dem för att uppnå trygghet och lycka.

Fortfarande 2020 ser USA-makten till att med pengar ordnat så att deras lakejer kunnat ta makten i land efter land i Latinamerika och Karibien, plundra ländernas naturtillgångar och hålla folken i fattigdom och förtvivlan. Men inte bara i Amerika, utan utvidgat till Afrika och Asien. Läs mer i bilagan

Stockholmare, kom till Medborgarplatsen, 4 juli kl 16, med banderoller och appeller mot USA-imperialismen.

Eva Björklund

Alla människors lika värde
Alla folks lika rätt 2020  ( öppna  PDF)