Anti-krigsprotester över hela USA blev en framgång

Protest i USA mot krig

Kort uppdatering om Ukrainas-Rysslands-USAs- Storbritanniens Krigsplaner:

 • Allt fler och fler medborgare och fredsgrupper i USA försöker stoppa Washington från att driva Ukraina-Ryssland (och kanske alla av oss) in i Worls War III. Den 5 februari genomfördes protester som den precis ovanför (Bild i Mid-coast Maine) i över 75 samhällen över hela USA.
 • Bilden högst upp avslöjar (aldrig rapporterat i bolagsmedia) att 150 000 ukrainska trupper (tränade, beväpnade och styrda av USA-UK-NATO) befinner sig vid ”kontaktlinjen” nära den rysk-etniska regionen (inne i Ukraina) som kallas Donbass (röd på kartan). Ukraina beskjuter upprepade gånger Donbass-regionen för att försöka dra in Ryssland i ett fullständigt krig.
 • Bilderna nedan är ukrainska protester framför USA:s ambassad i huvudstaden Kiev. De avslöjar att det finns många i Ukraina som efter USA:s arrangerade statskupp 2014 som positivt, och inte heller USA:s, Storbritannien-NATO:s militära operationer senare.
 • Ukrainas president Zelensky har blockerat och förbjudit sjätte anti-Zelensky TV-kanalen de senaste 12 månaderna. Så mycket om demokratin i naziststödda regimen i Kiev.
 • I Ryssland växer rädslan för att USA-UK-NATO kommer att genomföra en beprövad ”falsk flagg”- händelse som sedan kan skyllas på Moskva. Glöm inte att USA har använt ”falsk flagg” tidigare (som Tonkinbukten för att utvidga Vietnamkriget).
 • Ryssland insisterar på att de inte har för avsikt att invadera Ukraina. Men om ukrainska armén ger sig på så Donbass eller Krim skulle det troligen bli svaret.

 • Protester utanför USA:s ambassad
  i Kiev.
 • Under de senaste dagarna tvingade USA slovakiska regeringen att trots omfattande protester tillåta Pentagon att anlägga en bas i Slovakien. Så uppenbarligen använder USA läget i Ukraina för att utöka sina militära operationer i Östeuropa – raka motsatsen till vad Ryssland har krävt. Det är att spotta Ryssland i ansiktet.
 • En internationell uppmaning har gått ut till fredsaktivister att använda slagordet ”Bryt med NATO” så mycket som möjligt. Vid tiden för det forna Sovjetunionens upplösning försäkrade Washington (och allierade) dåvarande president Gorbatjov, att alliansen inte skulle utvidgas ”en enda tum” mot Ryssland. Clinton bröt löftet med sitt ”NATO Enhancement” och idag står NATO vid de ryska gränserna. Hur ska Moskva reagera? Ukrainska aktivister kräver att USA återvänder hem.

Det är inte meningen att folk ska få veta något. Västerländsk företagsstyrd media håller tyst om våra protesterar vid USAs ambassad i Kiev. Allt vi får läsa och höra är motsatsen: att Ukraina är enat och redo att försvara sig mot den ryska björnen.

Och att Nato är enat – sällan ett ord om att Kroatien, Ungern, Frankrike, Tyskland och andra NATO-medlemmar uppmanar till fred och avvisar att engagera sig i något krig.

Globala Närverket mot Kärnvapen och Kärnkraft i Rymden

globalnet@mindspring.com

översättning Eva Björklund  2022-02-15

 

Nedan: