Ja till alliansfrihet – Nej till Nato, Medborgarplatsen (Stockholm), lördag 4 mars 14.00-15.00

VAD KAN VI GÖRA?

 Kom till Medborgarplatsen lördag 4 mars 14.00–15.00!

och manifestera för

 

Ja till alliansfrihet – Nej till svenskt Natomedlemskap

Skriv under FN:s kärnvapenförbud – Nej till kärnvapen

Inga organisations-, region-, nations- fanor, flaggor, vimplar eller banderoller! (Man kan dölja sådant med en lämplig tygbit på en banderoll)

Väljare i Sverige fick inte rösta om att bryta Sveriges 200 år av alliansfrihet. Ska vi tillåta att Sverige görs till frontstat i ett storkrig mellan USA/Nato och Ryssland? Skall vi stillatigande skicka soldater till Natos krig och betala dyrt för ett Nato-anpassat militärt försvar? Dö för Nato? Vi säger nej!

Program

Richard Turpin (tal), skådespelare, regissör och grundare av Teater Tribunalen. Sven Britton (tal), Socialdemokrat för militär alliansfrihet. Håkan Julander (dikt), skådespelare. Karin Zaric Sunvisson (hälsning), initiativtagare till Tecknaruppropet. Noa Lindqvist, RKU (tal). Omar Danakill (tal), Black lives matter, Sweden. Lars-Gunnar Liljestrand (tal), utgivare alliansfriheten.se. Jan Hammarlund (musik).

Konferencier: Nadja Al-Malki.

 OBS! Alla organisations-, region- eller nationsflaggor, fanor och vimplar lämnar vi hemma denna dag!

Nätverket Nej till Nato, Stockholm (tidigare Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap) natverketnejtillnato@gmail.com instagram: @natverketnejtillnato

Filmad dokumentation av talen: Franz Smidek.

Arrangör: Nätverket Nej till Nato, Stockholm. natverketnejtillnato@gmail.com

(tidigare Nätverket Nej till svenskt Natomedlemskap)

Läs även här Evenemang på Facebook.
_________________________________________________________________

Vad är Nato?

Nato presenteras som en freds- och försvarsallians. Men när Warszawapakten upplöstes 1991 expanderade Nato österut.

     Nato har aldrig handlat om försvar av demokrati – Portugal blev Nato-medlem 1949 och var en diktatur och kolonialherre fram till 1974. Grekland blev Nato-medlem 1952 och var under militärdiktatur 1967 till 1974. Turkiet är ett Natoland som ockuperar delar av sitt grannland Syrien.

     Nato är en krigs- och kärn-vapenallians i USA:s intresse.  Det har visat sig i anfallskrigen mot Serbien 1999, Libyen 2011 och under 20 år i Afghanistan. Många Natoländer deltog i det folkrättsstridiga kriget mot Irak som sedan 2003 skördat 4 miljoner människoliv och förstört landet.

     Nato ger sig sedan Madrid-mötet juni 2022 rätten att kriga i alla väderstreck och på världens alla hav och i rymden och USA:s strategiska kärnvapen pekas ut som den yttersta garanten för säkerhet.

     Ett försvar av Sverige bör inriktas på vårt eget territorium, inte på krig utomlands under Natos befäl och i främmande makts intresse!