Varför hetsar Biden-regeringen Ukraina att angripa Ryssland?

Frågar Ron Paul i en krönika den 6 april 2021.

Ron Paul har i ett kvartssekel varit republikansk kongressledamot från Texas och en av de mest konsekventa motståndarna till USA:s militär interventioner runt om i världen.
 Den 24 mars undertecknade Ukrainas president Vladimir Zelensky vad som i grunden var en krigsförklaring mot Ryssland. I dokumentet, med rubriken presidentdekret nr 117/2021, förklarade Ukrainas USA-stödda ledare att det är Ukrainas officiella politik att ta tillbaka Krim från Ryssland.

Uttalandet att Ukraina skulle ta tillbaka Krim från Ryssland följde på president Bidens upphetsande och dåraktiga uttalande att ”Krim är Ukraina”.

USA:s utrikesminister Antony Blinken, som var chefsarkitekt för den USA-stötta kuppen mot Ukraina 2014, fortsatte att egga ukrainarna och lovade fullt USA- stöd för Ukrainas ”territoriella integritet”. Många i USA undrar varför han inte är ens hälften så bekymrad över USA:s territoriella integritet!

För att inte bli förbigången ringde USA:s försvarsminister Lloyd Austin – som tidigare satt i styrelsen för missilfabrikanten Raytheon – i början av denna månad sin motsvarighet i Ukraina och lovade ”orubbligt USA-stöd för Ukrainas suveränitet.” Eftersom USA anser att Krim är ukrainskt territorium är detta helt klart grönt ljus för Kiev att vidta militära åtgärder.

Washington skickar också in vapen. Cirka 300 ton nya vapen har anlänt de senaste veckorna och mer är på väg.

Som man kunde förvänta sig har Moskva svarat på Zelenskijs krigsförklaring och på den alltmer krigiska retoriken i Kiev och Washington omflyttning av trupper och annan militära utrustning närmare gränsen till Ukraina. Tvivlar någon på att om USA befann sig i samma situation – till exempel om Kina installerade en fientlig och aggressiv regering i Mexiko – skulle Pentagon flytta trupper på samma sätt?

Men enligt mediagrenen av USAs militär-industriella-kongress-media-komplex är de ryska trupprörelserna inte ett svar på tydliga hot från en granne, utan bara mer ”rysk aggression.”
USAs sinnesrubbade ”experter” bakom kuppen 2014 mot Ukrainas folkvalda presidenten är tillbaka vid makten och de är fast beslutna att avsluta jobbet – även om det betyder ett tredje världskrig! USAs uttryckliga stöd för Ukrainas militära ambitioner i området är en in blanco-check till Kiev.

Men det är en check som Kiev skulle göra klokt i att inte lösa in. 1956 pumpade USAs regering in ändlös propaganda i Ungern och lovade militärt stöd för ett uppror mot sovjetiska ockupanter. När ungrarna trodde på Washingtons lögner och gjorde uppror var de plötsligt ensamma och utlämnade åt sovjetisk vedergällning.

Trots USAs grymma propagandan var åtminstone Eisenhower klok nog att inse att ingen skulle gagnas av ett kärnvapenkrig över Budapest.

Varför är frågan om Krim är en del av Ukraina eller en del av Ryssland överhuvudtaget en sak som USA ska lägga sig i? Varför är det vår sak om den ryskspråkiga befolkningen i östra Ukraina föredrar att närma sig Ryssland?

Varför, för den delen, är obevisade anklagelser om rysk inblandning i våra val ett brott mot ”den internationella ordningen”, medan en verklig USA-stödd kupp mot en folk vald ukrainsk regering inte är det?

Vi ser idag en utrikespolitik som formats av Raytheon och USAs övriga militärentreprenörerna, deras marionetter i regeringen som Austin och andra. Ansvarslösa utrikespolitiska ”experter” tror på sin egen propaganda om Ryssland och är nu på väg att ta oss i krig för detta.

Det verkar som om USAs folk går i sömnen genom detta farliga minfält. Låt oss hoppas att de snart vaknar innan vi alla sprängs i luften.

Nyhetsbanken, Omtryckt från The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Översättning Eva Björklund 2021-04-07