Seminarieserie: Kvinnornas kamp för fred

I år är det 100 år sedan första världskriget startade. Idag fylls medierna ständigt med rapporter från världens konflikter och krig, men här kan kvinnornas fredsröster bli mycket starkare. Med höstens seminarieserie vill vi i föreningarna Kvinnor för fred och Sveriges Fredsråd understödja detta.Vi vill presentera kvinnors arbete för fred under det senaste seklet. Med bakgrund i detta försöker vi formulera metoder för vårt framtida fredsarbete

Du kan fortfarande se höstens seminarieserie på ABF Play: Klicka här för att länkas till videolistan.

 

Höstens seminarieserie i sju delar:

Genom föreläsningar, filmvisningar och samtal svarar vi på frågan om vad vi kan lära av kvinnor som arbetat för fred under andra tider – för fredsarbetet i dag och framöver. Vi ger en djuplodande bild av motstånd mot krig och militarism och några historiska kvinnor vi kommer att inspireras av är Elin Wägner och Rosa Luxemburg.

Om engagemang under senare tid berättar författaren och journalisten Maria-Pia Boëthius, som föreläser om kvinnors motstånd mot nazismen, och Maj Britt Theorin, som talar om kvinnors kamp mot svenska kärnvapen, för nedrustning i världen och för omställning från militär till civil produktion.

Serien avslutas med ett framåtblickande seminarium med olika perspektiv på det vi lärt oss om hur vi kan arbeta mot militarism och upprustning framöver.

Detaljerat program som pdf kan laddas ner här

Flyer för spridning – pdf med info om hela serien kan laddas ner här

För frågor och mer information:

Lena Steinholtz Ekecrantz (Kvinnor för fred), lenasteinholtz(at)gmail.com, 073-9361826

Agneta Norberg (Sveriges Fredsråd), lappland.norberg(at)gmail.com, 070-3045179

Bli den första att kommentera på ”Seminarieserie: Kvinnornas kamp för fred”

Lämna en kommentar