Stoppa krigen! Sverige ska bidra till fred och förhandlingslösningar på konflikter

Stoppa krigen!

Fred har alltid varit mänsklighetens största dröm. Att kämpa för freden är därför varje människas viktigaste plikt.

Utvecklingen i dag är en mardröm för varje sann fredsvän. Dag för dag, timme för timme förstärks krigshysterin i världen och gör människor förlamade. Krig rasar på alla kontinenter och människor dödas varje dag. Militärutgifterna i världen var de högsta någonsin förra året, enligt Sipri.

Sverige tillhör numera de länder som förstärker och deltar i krigshysterin.

Vi kräver därför att Sveriges regering och riksdag tar krafttag för att istället bidra till att fred åter kommer upp på världssamfundets dagordning.

Det kan ske bland annat ske genom att Sveriges omfattande vapen-och materielstöd till Ukraina stoppas och att Sverige verkar för att fredsförhandlingar kan inledas. Det kan ocks ske genom att Sverige klart och tydligt ställer sig bakom folkmordanklagelserna mot Israel vid den internationella domstolen i Haag. Det kan också ske genom att det avtal som Sveriges regering har slutit med USA, det så kallade DCA-avtalet, inte godkänns av den svenska riksdagen utan förpassas till papperskorgen.

Världen behöver fred – inte fler militärbaser, kanoner eller granater!

Sveriges Fredsråd

Antaget på årsmötet den 2024-04-29